Recenze pravých destilovaných absintů, bylinných macerátů snažících se býti absintem a bohužel i chemických sloučenin nemajících se jménem absint nic společného.
Barva 9 /10
Komentář Nevím, jestli se mi to zdá, ale naprostá průzračnost to podle mě není. Každopádně k tomu, abych se od 10 rozhodl k 9, něco času uběhlo, takže takřka dokonalé.
Aroma 18 /20
Komentář Aroma je výborné! Pelyněk je cítit jak z láhve, tak ze sklenky. Aromatický profil nezapře blanche absinty z údolí Val de Travers, ale při kalení jsem narazil na něco, co jsem u žádného absintu ještě necítil. Parfém. Ale parfém, který není cítit přímo u hladiny. Znáte to, strkáte nos co nejblíže, abyste zachytili i tu nejnepatrnější vůni. Se Sevil je to trochu jiné. Aromatické výpary se při smíchání s jinými okolními \"pachy\" přetvoří do sladké voňavky, která nozdrám pěkně zamotá hlavu.
Hutnost 10 /10
Komentář Hutnost jedna báseň! Nelze nic vytknout. Takhle by se měl v ústech převalovat každý absint.
Chuť 16 /20
Komentář Sevil je dobrá... ale podle mě ne nejlepší. Pelyňkové aroma se trochu vytratilo do pozadí a do popředí se dostal anýz. Také mi přijde, že šarže je příliš mladá, protože Sevil kouše... mrška jedna malá!
Celkový dojem 9 /10
Komentář Celkově velice dobrý blanche absint, za který jsem rád, že se mi tak nečekaně dostal do rukou (díky Martine, žes to spletl, hehe... )
Celkové skóre na základě hodnocení: 86.5 %
<< x >>
Naposledy upravil(a) Recenze dne pát 02. úno 2024 20:41:37, celkem upraveno 1 x.
Díky Sevil jsem se utvrdil v tom, že skutečně více preferuje verte absinty. Sevil je lepší než (letošní) La Clandestine, ale přesto se v mých preferencích nedostane před prvotřídní verte kousky.