Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Husqvik

Re: Kdy naposledy jste pili zelenou vílu?

Příspěvek od Husqvik »

Dneska jsem uspořádal další absinthovou session pro svého českého kámoše, žijícího ve Švédsku.

1. sklenička - La Clandestine
2. sklenička - Absinthe Brevans
3. sklenička - Absinthe Eigelberger

Zvláště ta poslední byla vynikajicí, takže zvažuji úpravu svého žebříčku v jiném threadu, druhé místo by mohl atakovat právě Eigelberger, Jade Verte Suisse je zatím neotřesitelné.

Jinak by zdejší absinthové nadšence mohlo zajímat, že ve Švédsku, jakožto i dalších skandinávských zemích, je trh s alkoholem poměrně striktně regulován státem, a alkoholické nápoje nad 2.8 % můžete zakoupit jen skrze státní společnost Systembolaget (nebo ekvivalentních společnostech ve Finsku a Norsku). Koukali jsme na nabídku Systembolaget:
http://www.systembolaget.se/Applikation ... namn&Asc=1

Což rozhodně považuji za nabídku slušnou, narozdíl od českých obchodů a jejich crapsintů. Jinak ono to možná může působit skutečně nesvobodně, nějakým způsoben omezovat prodej alkoholu, ale v kontextu skandinávských zemí tomu snad i rozumím (po několikaměsíčním pobytu). Protože pokud by tam byl alkohol stejně dostupný jako u nás, včetně cen (mimochodem srovnejte s Martinovým e-shopem ;-)), tak tam fakt značná část populace umře na otravu alkoholem, zvláště pak ve Finsku, kde mi regulace přijde nejmenší.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Seveřani mají neuvěřitelné daně, láhev Duplais Verte za něco málo přes 2000,- by byla pro čecha neakceptovatelná. A s Eichelbergerem souhlasím, je to výborný absinthe.
Husqvik

Příspěvek od Husqvik »

Nikdo nepije?

Tak já si dám... La Clandestine.

A k tomu absintovou čokoládu, nicméně ta mě teda příliš nenadchla :-(. Není špatná, ale ten absint je tam prakticky neznatelný.
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Ale pijeme, pijeme... Ja jsem vcera dorazil Antoníčka, a zbývá mi ještě po deci Jade VS a Doubs Mystique. Takže jsem téměř na suchu a přemýšlím, kam dál. Jade PF1901 mě neuvěřitelně láká, ale nechci se zařadit trvale do cenové kategorie, na kterou zjevně nemám...
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

kamamura píše:Ale pijeme, pijeme... Ja jsem vcera dorazil Antoníčka, a zbývá mi ještě po deci Jade VS a Doubs Mystique. Takže jsem téměř na suchu a přemýšlím, kam dál. Jade PF1901 mě neuvěřitelně láká, ale nechci se zařadit trvale do cenové kategorie, na kterou zjevně nemám...
Tos napsal hezky ;) :D
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Husqvik

Příspěvek od Husqvik »

Absinther píše:
kamamura píše:Ale pijeme, pijeme... Ja jsem vcera dorazil Antoníčka, a zbývá mi ještě po deci Jade VS a Doubs Mystique. Takže jsem téměř na suchu a přemýšlím, kam dál. Jade PF1901 mě neuvěřitelně láká, ale nechci se zařadit trvale do cenové kategorie, na kterou zjevně nemám...
Tos napsal hezky ;) :D
PF 1901 už jsem si objednal, ale začínám uvažovat ještě o jedné další lahvince, páč PF 1901 jsem ještě neměl, čili si ji otevřu, ale přece jen bych měl mít ještě jednu v zásobě.
Absinther
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

Husqvik píše:PF 1901 už jsem si objednal, ale začínám uvažovat ještě o jedné další lahvince, páč PF 1901 jsem ještě neměl, čili si ji otevřu, ale přece jen bych měl mít ještě jednu v zásobě.
NJ -co na to napsat a neznít jako závistivá svině 8-)
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Absinther
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

Jó safra-já zapomínám hlásit :) ...Tak teda popíjím už tři dny -Mansinthe.
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

Absinther píše:Jó safra-já zapomínám hlásit :) ...Tak teda popíjím už tři dny -Mansinthe.
... a jak ti to pití připadá? Mě dost odradil ten "ymidž", ale slyšel jsem, že to není špatné.
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

Mansinthe je velmi kvalitny absinthe za vcelku prijatelnu cenu .. Dost citit, ze ho vyrabal Oliver Matter co mne len imponuje :) No viac mi chutil Brevans H.R. ...

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Odpovědět